Examen

Alle judoka’s voor het slipexamen doen examen tijdens de les in de week van maandag 23 tot en met zaterdag 28 januari 2023. 

Op zondag 29 januari houden wij bandexamens waarbij de kinderen die opgaan voor een nieuwe band zijn uitgenodigd. De trainers hebben ons laten weten wie dat zijn. Dit is een belangrijk moment waarbij bijna alle trainers aanwezig zijn en dat we een feestelijk tintje geven.

Om na te gaan óf uw kind meedoet met het bandexamen en hoe laat we hem of haar verwachten kunt u in het onderstaande schema’s de namen vinden. 

Locatie: sportzaal ‘t Zand, Pauwoogvlinder 16

U bent weer van harte uitgenodigd om de examens bij te wonen.

——

Bij Erik Verlaan Sport doen de leden tweemaal per jaar examen: in januari en in juni. Je neemt dan deel aan de zogenaamde slipexamens. Deze slipexamens vinden plaats in de les. Als je toe bent aan een nieuwe band, dan word je door ons uitgenodigd voor een ‘centraal bandexamen’. Deze examens worden centraal georganiseerd op een zondag in januari en juni. De kosten voor het examen is 10,- euro (incl. nieuwe band).

Een slip is een deel van een band om de stapjes naar de volgende band kleiner te maken. Bij Erik Verlaan Sport betaal je geen examengeld voor de slipexamen. Je ontvangt tijdens de examenles een gratis een slip.

Train je twee keer? Dan krijg je vanzelf te horen in welk uur jij examen moet doen. Indien je liever in het andere uur examen doet, kan je dit met jouw trainer overleggen.

Wat moet je kunnen laten zien bij welke kleur band?

Als je opgaat voor een nieuwe band, dan wordt er natuurlijk het een en ander verwacht. De Judo Bond Nederland heeft speciale posters, die aangeven wat een kind moet kunnen per band. Deze posters zie je hieronder.

Hoe moet je een slip aan een judoband bevestigen?

Vaak behalen de kinderen tijdens een examen een slip. Deze slip zien we graag aan het uiteinde van één kant van de band bevestigd. Graag de slip erop naaien. Heeft uw kind al een slip, dan haalt u eerst de oude slip eraf en dan bevestigd u de nieuwe slip erop. Tip: Er zijn vaak buurvrouwen en oma’s die kunnen helpen!

Data examens

23 t/m 28 januari 2023

Slipexamen

De slipexamens zullen plaatsvinden tijdens de lessen. We vinden het leuk als de ouders komen kijken.

29 januari 2023

Bandexamen

Bandexamens zullen dit jaar weer centraal plaatsvinden. Onze office managers nodigen u hiervoor uit. De examens duren in totaal een uur en de kosten zijn 10 euro. Dit is inclusief judoband.

Datum: 29 januari 2023
Locatie: ‘t Zand
Adres: Pauwoogvlinder 16
Kosten: € 10,-