Examen

Bij Erik Verlaan Sport doen de leden tweemaal per jaar examen: in januari en in juni. Je neemt dan deel aan de zogenaamde slipexamens. Deze slipexamens vinden plaats in de les. Als je toe bent aan een nieuwe band, dan word je door ons uitgenodigd voor een ‘centraal bandexamen’. Deze examens worden centraal georganiseerd op een zondag in januari en juni. De kosten voor het examen is 10,- euro (incl. nieuwe band).

Een slip is een deel van een band om de stapjes naar de volgende band kleiner te maken. Bij Erik Verlaan Sport betaal je geen examengeld voor de slipexamen. Je ontvangt tijdens de examenles een gratis een slip.

Train je twee keer? Dan krijg je vanzelf te horen in welk uur jij examen moet doen. Indien je liever in het andere uur examen doet, kan je dit met jouw trainer overleggen.

Wat moet je kunnen laten zien bij welke kleur band?

Als je opgaat voor een nieuwe band, dan wordt er natuurlijk het een en ander verwacht. De Judo Bond Nederland heeft speciale posters, die aangeven wat een kind moet kunnen per band. Deze posters zie je hieronder.

Hoe moet je een slip aan een judoband bevestigen?

Vaak behalen de kinderen tijdens een examen een slip. Deze slip zien we graag aan het uiteinde van een band bevestigd. Heeft uw kind al een slip, dan haalt u eerst de oude slip eraf en dan bevestigd u de nieuwe slip erop. Tip: er zijn vaak buurvrouwen en oma’s die kunnen helpen!

Data examens

24 t/m 29 januari 2022

Slipexamen

De slipexamens zullen plaatsvinden tijdens de lessen. Vanwege de huidige corona-restricties zijn er helaas géén ouders welkom.

24 – 29 januari 2022

Bandexamen

Bandexamens zullen dit jaar samen met de slipexamens in de les plaatsvinden vanwege de huidige corona-restricties.

6 t/m 11 juni 2022

Slipexamen

De slipexamens zullen plaatsvinden tijdens de lessen. We vinden het leuk als de ouders komen kijken.

12 juni 2022

Bandexamen

Bandexamens zullen dit jaar weer centraal plaatsvinden. Onze office managers nodigen u hiervoor uit. De examens duren in totaal een uur en de kosten zijn 10 euro. Dit is inclusief judoband.

Datum: 12 juni 2022
Locatie: ‘t Zand
Adres: Pauwoogvlinder 16
Kosten: € 10,-